SEB bankas savo klientams pasiūlė „Apple Pay“

Nuo šiandien SEB banko Lietuvoje privačių ir verslo kortelių turėtojai gali naudotis „Apple Pay“ atsiskaitydami už pirkinius parduotuvėse ir internete. Šį lengvai naudojamą ir saugų mokėjimo sprendimą galima naudoti „iPhone“, „Apple Watch“, „iPad“ ir „Mac“ įrenginiuose.

seb apple payNuotrauka: SEB Apple Pay © SEB

„Apple Pay“ yra vienas iš labiausiai mūsų klientų laukiamų skaitmeninių sprendimų. Atsiskaityti naudojantis „iPhone“ ar „Apple Watch“ yra labai paprasta, todėl džiaugiamės galėdami savo skaitmeninių įrankių pasiūlymus papildyti šiuo lengvai naudojamu ir saugiu mokėjimo sprendimu“, - sakė Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Tam, kad atliktų bekontaktį mokėjimą, klientams tereikia savo „iPhone“ arba „Apple Watch“ pridėti šalia mokėjimo terminalo. Kiekvienas „Apple Pay“ atsiskaitymas yra saugus, nes jo autentiškumas patvirtinamas naudojant „Face ID“, „Touch ID“ arba įrenginio slaptažodį, taip pat vienkartinį unikalų dinaminį saugumo kodą. Su „Apple Pay“ galima atsiskaityti maisto prekių parduotuvėse, vaistinėse, taksi, restoranuose, kavinėse, mažmeninės prekybos parduotuvėse ir daugelyje kitų vietų.

Klientai taip pat gali naudoti „Apple Pay“ per „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“, kad greičiau ir patogiau pirktų programėlėse arba „Safari“ naršyklėje internete, nekurdami paskyrų ir pakartotinai neįvesdami siuntimo ir atsiskaitymo informacijos. „Apple Pay“ taip pat galima naudoti mokėjimams programėlėse „Apple Watch“ laikrodyje.

„Apple Pay” pagrindas - saugumas ir privatumas 

Kai klientai, naudodamiesi „Apple Pay“, naudoja kredito ar debeto kortelę, tikrieji kortelės numeriai nėra saugomi nei prietaise, nei „Apple” serveriuose. Vietoj to unikalus įrenginio paskyros numeris, dar vadinamas skaitmeniniu kortelės numeriu, priskiriamas, užšifruojamas ir saugiai saugomas „Secure Element“ - pramoniniu standartu patvirtintame sertifikuotame luste, skirtame saugiai saugoti mokėjimo informaciją įrenginyje.

„Apple Pay” lengva įsidiegti. Greičiausias būdas pradėti naudoti per „iPhone“, „Apple Watch“ ir „iPad“ - pridėti skaitmeninę kortelės versiją prie „Apple Wallet“ SEB mobiliojoje programėlėje. Kompiuteriuose „Mac“ tiesiog atidarykite programėlę „Wallet“, spauskite „+“ ir atlikite SEB kredito ar debeto kortelės pridėjimo veiksmus.  

Į „iPhone“, „Apple Watch“, „iPad“ ir „Mac“ pridėję kortelę klientai gali iškart pradėti naudotis „Apple Pay” tame įrenginyje. Klientai ir toliau naudosis visomis tokiomis pačiomis SEB kortelių teikiamomis sąlygomis ir privalumais. 

Daugiau informacijos apie „Apple Pay“ rasite adresu http://www.apple.com/apple-pay/  

Daugiau informacijos apie tai, kaip pradėti naudotis „Apple Pay“ su SEB kortelėmis, rasite adresu http://www.seb.lt/applepay

Top